FAQs

Frequently Asked Questions

Die kans is gering! Bij ons worden ongeveer 20%-25% van de boetes vernietigd, verlaagd of op nihil gesteld. Het is dus niet zo dat wij iedere boete “even onderuit kunnen halen”, neen. Maar wij controleren wel aan de hand van het procesdossier waar de fouten zitten en spelen hier op in. Met onze ruime ervaring weten wij al gauw of een dossier kansrijk is.
Die vraag kunnen wij volmondig met “neen” beantwoorden. Wij krijgen bij de zogenaamde Mulder boetes de kosten van de Staat vergoed (lees: proceskosten) als wij uw zaak winnen. Bij verlies nemen wij deze kosten. Voor u is het dus altijd gratis!
Een belangrijke voorwaarde is dat de verkeersboete (Mulder beschikking) tijdig en wel wordt betaald. Dit heet “zekerheid stellen” (art. 11 WAHV). Een strafbeschikking mag nooit vooraf betaald worden! Daarmee bekent u schuld. Dus kortom; het traject kost niets en u kunt uw boete binnen een minuut bij ons aanmelden via het digitale formulier. Waarom zou u dat niet doen?
Allereerst dienen wij administratief beroep in bij de officier (lees: bezwaar). Dit duurt ongeveer 3 maanden. Daarna dienen wij beroep in bij de Kantonrechter wat ongeveer 12 maanden kan duren. Dit kan sneller uiteraard. Na het beroep kan er eventueel hoger beroep ingediend worden. Dit kan 24 maanden duren. In de tussentijd ligt uw zaak zo goed als stil.
Als u ons machtigt dan ontvangen wij alle poststukken. Dit is Justitie verplicht te doen. Mocht er iets nodig zijn van u dan nemen wij contact op. Zoveel mogelijk doen wij dit per e-mail.
Wij behandelen enkel Wet Mulder beschikkingen. Dit zijn de overtredingen zoals rood licht, geen gordel dragen, telefoon vasthouden, fout parkeren en snelheid. Weet u niet zeker of uw boete een Mulder beschikking is? Dit staat rechts bovenaan de CJIB beschikking. Verder behandelen wij ook naheffingen parkeren (in de volksmond: parkeerboete). Voor overige zaken zoals strafbeschikkingen of andere bestuurlijke zaken verwijzen wij u naar www.verbojuridischadvies.nl
Wij vechten enkel Nederlandse zogenaamde Wet Mulder boetes aan.