Verkeersboete Sloterweg Amsterdam (C12 bord)

Posted by: Ferdi Category: Uncategorized Comments: 0

Onbevoegde verkeersboetes op de Sloterweg te Amsterdam? Digitaal gehandhaafd op bord C12 “gesloten verklaring”.

Heeft u een boete ontvangen op bovenstaande locatie? Deze is misschien wel geheel onterecht opgelegd door de gemeente en uitgevoerd door het CJIB. Meld deze boete dan bij ons aan middels het onderstaand formulier. Wij hebben al meerdere zaken gewonnen.

Wat is er aan de hand? De gemeente heeft een bord C12 geplaatst op de Sloterweg te Amsterdam en handhaaft dit door middel van een camera. De boete ontvangt u van het CJIB en bedraagt per 1 januari 2024 €149.00. Het gaat om feitcode R559, als bestuurder handelen in strijd met een geslotenverklaring. Er staat een camera en overtreders krijgen automatisch binnen enkele weken een boete in huis. Uit een artikel van AT5 blijkt dat er per dag enkele honderden boetes worden uitgeschreven.

Veelal worden er bij dit soort camera constructies niet voldaan aan de voorwaarden die daar aan gesteld worden, zoals bijvoorbeeld te lezen in de Beleidskader digitale handhaving geslotenverklaringen en voetgangersgebieden. Dit is een document opgesteld door het OM en gemeentes dienen hieraan te voldoen. Het negeren van een geslotenverklaring (bord C1, C2, C6, C7 C 12/20) is aan verschillende wettelijke voorschriften verbonden:

– er moet gewaarschuwd worden (een waarschuwingsperiode, dit valt vaak te lezen in het verkeersbesluit);
– er moet voordat gehandhaafd wordt duidelijk gecommuniceerd worden dat sprake is van een nieuwe geslotenverklaring, bijvoorbeeld op social media;
– er moet maandelijks een schouw plaatsvinden dan de verkeersborden waarna wordt verwezen in de boete;
– er mag geen sprake zijn van een fuik (u moet dus de kans hebben ergens af te kunnen slaan vóór het bord);

U ziet het. Er gelden nogal wat eisen en dit is niet altijd het geval. Wij hebben zoals gezegd al diverse boetes gewonnen, niet alleen hier, maar ook op andere plekken in het land. Telkens gaat het om een C bord (gesloten verklaren) waarbij digitaal wordt gehandhaafd. Vaak is er ook een onbevoegde BOA die de foto’s uitlees. Ook op basis hiervan kunnen boetes geen stand houden. Stuur dus altijd uw boete in naar ons, zodat wij deze voor u kunnen controleren en bezwaren. Dit is tevens gratis!

HulpMetBoetes.nl, uw specialist in het aanvechten van o.a. verkeersboetes

Aangezien wij zeer gespecialiseerd zijn in het aanvechten van o.a. boetes, raden we u aan uw verkeersboete bij ons in te dienen zodat u alle hulp – kosteloos- van ons ontvangt die u nodig heeft. Wij kijken niet alleen inhoudelijk naar argumenten om de boete onderuit te halen, maar kijken ook of u bijvoorbeeld recht heeft op korting op uw verkeersboete. Wij kennen de ins and outs van de regelgeving en weten precies waar wij naar moeten kijken voor een goed onderbouwd bezwaarschrift tegen een opgelopen boete.

Meld uw boete vandaag nog aan met het formulier hieronder. Dit is en blijft geheel kosteloos voor u.

© Geschreven door F. Eggink – jurist bij HulpMetBoetes.nl, 15 januari 2024