Blog – NMI certificaat verlopen

Posted by: Ferdi Category: Uncategorized Comments: 0

Zoals u waarschijnlijk weet geldt bij het flitsen met een radarset de eis dat de radar op de voorgeschreven manier wordt gebruikt en dat deze geijkt is. Ijken gebeurt jaarlijks door het NMI. Althans dat is de bedoeling. Het komt geregeld voor dat setjes niet geijkt zijn. Op basis daarvan wordt er onterecht gecontroleerd en zijn boetes ongeldig.

Onterechte boete op basis van een verlopen NMI-certificaat

Deze casus is zo’n casus. Via politie.nl kunt u alle gegevens inzien van radarsetjes. Zo ook van de gebruikte set in deze casus. Het bleek dat er 1 jaar ontbrak. Dit is tijdens de zitting aangevoerd en de rechter heeft daarop de zaak aangehouden om de officier de gelegenheid te bieden de juiste NMI verklaring boven water te halen.

Uiteindelijk volgde er een aanvullend proces verbaal van de agent dat de set geijkt was en dat hij de verklaring bij had gevoegd. Wat blijkt? Dit is de verklaring van ná de overtreding. Nog steeds is er dus geen juiste verklaring. Vandaag was de tweede zitting en hebben we om vernietiging verzocht. En gekregen van de rechtbank!

Zo zie je maar: check altijd alles goed en dubbel! Laat dat vooral door ons doen. Wij hebben 15 jaar ervaring met het aanvechten van boetes en kennen alle ins en outs! €155 euro komt weer terug bij de eigenaar en onze service kost hem geen cent!

HulpMetBoetes.nl, uw begeleider voor gerechtigheid

Een jaar lang is er dus onterecht gebruik gemaakt van een flitser met duizenden onterechte boetes tot gevolg! Maar goed dat er waakhonden zijn zoals wij die dit checken! Ook al vinden sommige rechters het helemaal niks wat wij doen en roepen ze de politiek op een einde te maken aan bedrijven als de onze. Het blijkt toch echt dat wij nodig zijn!

Heeft u een snelheidsboete of andere boete ontvangen? Aarzel dan niet en stuur hieronder uw boete in. Dit is geheel kosteloos.

© Geschreven door F. Eggink – jurist bij HulpMetBoetes.nl op 26 april 2023