Wijziging Wet Proceskosten

Posted by: Ferdi Category: Uncategorized Comments: 0

De Eerste Kamer heeft ingestemd met een wetswijziging van de proceskosten bij verkeersboetes en Woz zaken. Wat houdt deze wijziging exact voor u in?

WIJ BLIJVEN BOETES EN WOZ BESCHIKKINGEN AANVECHTEN! De overheid krijgt ons niet klein! Wel zullen er een aantal dingen veranderen, waar u doorgaans weinig van merkt.

De belangrijkste verandering is dat de proceskosten vanaf 1 januari 2024 op uw rekening wordt overgemaakt. Treiterijen vanuit de overheid zorgen ervoor dat de proceskosten niet rechtstreeks naar ons wordt overgemaakt, maar naar u. Er verandert verder niets; de rechtshulp blijft gratis voor u. U dient enkel de kosten naar ons over te maken als u deze heeft ontvangen. De vergoeding is namelijk bedoeld om onze werkzaamheden voor u geheel kosteloos te houden. Wij vertrouwen er dan ook op dat u deze kosten naar ons overmaakt, anders zijn wij genoodzaakt te stoppen met het aanbieden van onze gratis dienst. Tevens moeten wij de vergoeding via gerechtelijke stappen vorderen en daar is natuurlijk niemand bij gebaat.

De kosten kunnen via IBAN aan ons worden overgeschreven of via Whatsapp middels een Tikkie aan ons worden overgemaakt. Dat is de meest handige en snelle manier. Wij verzoeken u alvast uw NAW gegevens door te geven via het contactformulier als u bij ons nog een zaak heeft lopen.

Let op dat de vergoeding aan de kentekenhouder wordt uitbetaald. Bent u in beroep gegaan namens de kentekenhouder, stel deze dan op de hoogte dat er een vergoeding kan worden overgemaakt.

Deze wijziging geldt voor alle zaken die reeds zijn uitgesproken. Wij zullen u op de hoogte brengen van deze wijziging per e-mail. Het kan dus zijn dat u een vergoeding ontvangt op uw rekening van een gewonnen zaak uit 2023.

Voorbeeld: u ontvangt €500,- proceskosten op uw rekening van het CJIB als vergoeding van de juridische kosten. U ontvangt tevens uw boete terug van €200,-. In totaal ontvangt u €700,- euro op rekening. U dient ons enkel €500,- over te maken. Wij zullen u hiervoor benaderen middels e-mail of telefoon. U betaalt ons dus nooit meer dan de kosten die u ontvangt voor de geleverde dienst. Per saldo is de juridische bijstand dus nog steeds €0,- euro!

Wat verandert er nog meer?

  • Het digitale formulier om uw boete of andere zaak aan te melden is lichtjes gewijzigd.
  • Iedereen dient apart een “nieuwe zaak” aan te melden via onze website. Insturen via Whatsapp bijvoorbeeld is niet meer mogelijk als nieuwe klant.
  • De algemene voorwaarden wijzigen per 1 januari 2024. Hierin wordt expliciet melding gemaakt van het feit dat de vergoeding op uw rekening wordt gestort als wij een zaak winnen en dat u deze binnen 14 dagen naar het rekeningnummer van Verbo Juridisch Advies dient over te maken bij ontvangst van de vergoeding.

Waarom is de wet gewijzigd omtrent de proceskosten?

Enkele Kamerleden van het CDA, GroenLinks en D66 hebben een amendement ingediend bij de Wet Woz (waarbij de wet ook verandert), om de vergoeding die een rechtsbijstandverlener ontvangt, flink te verlagen. Het gaat hierbij om een verlaging van 50%-90%! De rechtshulp komt hiermee in het geding en daarom is er een petitie gestart en zijn er 33.000 handtekeningen aangeboden. Alles ten spijt, want de Eerste Kamer doet toch exact wat zij wil. Een meerderheid heeft ingestemd met de wijziging van de wet, waardoor het nu lastiger wordt verkeersboetes aan te vechten voor u! Verschillende bedrijven hebben al aangegeven te zullen stoppen, omdat de kosten anders te hoog worden en de inkomsten te laag om gratis rechtshulp te kunnen blijven bieden. Wij zullen het eerst een jaar aanzien of te kijken of ook wij zullen stoppen. Voorlopig is dat zéker niet het geval. Wij zetten door! De overheid zal dit niet leuk vinden, maar wij vinden ook bepaalde acties van de overheid niet altijd leuk.

HulpMetBoetes.nl, uw specialist in het aanvechten van verkeersboetes

Kortom, alle redenen om uw boete aan te vechten. Aangezien wij hier zeer gespecialiseerd in zijn raden we u aan uw zaak bij ons in te dienen zodat u alle hulp – kosteloos- van ons ontvangt die u nodig heeft. Wij kijken niet alleen inhoudelijk naar argumenten om de boete onderuit te halen, maar kijken ook op u bijvoorbeeld recht heeft op korting op uw verkeersboete.

Meld uw boete vandaag nog aan met het formulier hieronder. Dit is geheel kosteloos.

© Geschreven door F. Eggink – jurist bij Hulpmetboetes.nl, 20 december 2023